• March 27, 2022

En snabb grönsaksträdgård för nybörjare

Du hade planerat att anlägga din egen grönsaksträdgård i vår, men nu har sommaren kommit. Det är dock inte för sent att börja plantera en grönsaksträdgård. Kom igång idag!

Du kanske ser vackra grönsaksträdgårdar i ditt grannskap och tycker att det är för sent att börja. Men även i början av sommaren kan du som nybörjare starta en grönsaksträdgård. Och det går också snabbare. De här tipsen gör det möjligt.

Tips 1: Satsa på exklusivitet
Spenat och bönor kan fortfarande odlas på sommaren. De växer mycket snabbt nu. Mycket kan dock gå fel med denna typ av odling och om du tittar i snabbköpet är dessa grönsaker billiga och rikligt förekommande.

Välj överraskande grönsaker som du inte hittar i butikerna. Raddiccio eller röd sallad, till exempel. Om du odlar sorten Red of Verona får du efter vintern ett vackert rött salladshuvud som är särskilt gott i olivolja. Dill och palmkål är också bra exempel på speciella örter och grönsaker som är begränsade i utbudet och lätta att odla från och med sommaren. Krusbäret är ett utsökt och vackert bär och är exklusivt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *